Ijzervierdaagse DAG 1 – 2 – 3

http://www.4daagse.be/nl/huidige-editie/omlopen

Vierdaagse van de IJzer De “Vierdaagse van de IJzer” is een internationale mars, georganiseerd door de Belgische Defensie.

Let's GO

Deze jaarlijkse ‘militaire oefening’ staat open voor burgers en militairen uit binnen- en buitenland.

Fitness Aktief Ruben in actie

 

Het wandelgebeuren streeft drie doelstellingen na:

• de band tussen Defensie en de samenleving versterken door militairen en burgers samen te brengen tijdens een gemeenschappelijke, sportieve inspanning

Good morning

• de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen, in het bijzonder zij die vielen op de slagvelden in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog , herdenken op een respectvolle manier

Alphonse Jacques, Baron de Dixmude (Stavelot 1858-Brussel 1928)

 

• de wandelaars op een aangename manier laten kennismaken met de historische en toeristische waarde van de Westhoek

DAG 1

De organisatie van de vierdaagse wandeltocht is in handen van het Bataljon Artillerie. Dit bataljon, deels gekazerneerd aan de Belgische Noordzeekust, wordt voor deze opdracht bijgestaan door het Competentiecentrum Steunmaterieel en -producten uit Ieper.

De organisatie verloopt in nauwe samenwerking met de gemeente Koksijde en de steden Nieuwpoort, Diksmuide , Poperinge

Poperinge dag 2 ... zilver

It`s raining MEN 🙂

en Ieper.

Dag 2 Poperinge Ruben 16 Benedikt 24

Het Uitvoerend Comité van de Vierdaagse van de IJzer biedt de wandelaars elk jaar, tijdens de eerste volle week volgend op 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart is een officiële feestdag in België), vier dagen wandelplezier.

Dag 3 DIKSMUIDE

Het secretariaat bepaalt en tekent voor elke dag een omloop van 8, 16, 24 en 32 km uit volgens een vast patroon (afwijkingen zijn steeds mogelijk):

• de openingsplechtigheid, en de aankomst van de eerste wandeldag vinden steeds plaats in Koksijde-Oostduinkerke, de gemeente waar de oorsprong van de Vierdaagse ligt.

Een LOODGIETER die meedoet aan de #4dIJZER das pas een ECHTE van IJZER en STAAL 😉

• er zal ernaar gestreefd worden dat de omloop van de eerste wandeldag over het grondgebied van Nieuwpoort, de laatste stad op het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog, loopt. Uitzonderingen zijn mogelijk.

Haast en spoed is zelden goed ...

• de aankomst van de laatste wandeldag, de slotplechtigheid + defilé van alle deelnemers en de start van één der vier dagen (in principe van de vierde dag) vinden steeds plaats in stad Ieper, uitgegroeid tot begrip en symbool van W.O. I

Ieper

• de andere aankomstplaatsen liggen in de frontsteden Poperinge en Diksmuide

Diksmuide

Diksmuide

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.