Merlijn DE WIJZE … zit IN JEZELF —> leren luisteren is de boodschap BEWUSTWORDEN

Wees Je EIGEN raadgever

tovenaarfoto1

Binnen in ons allemaal schuilt een bron van wijsheid. Deze bron noemen We onze intuïtie. Naar Je intuïtie luisteren is iets wat Je langzaam leert. Het begint ermee dat Je Je eigen innerlijke stem leert herkennen die Je vertelt of Je iets hebt gedaan wat Je eigenlijk niet had moeten doen. Het is een heel stil en klein stemmetje (of gevoel) en Je moet stil en geconcentreerd zijn om dit stemmetje in het begin te kunnen horen.

2013 This is the YEAR of LOVE  EROS  spiegelen is KIJKEN naar JEZELF
2013 This is the YEAR of LOVE EROS spiegelen is KIJKEN naar JEZELF

JIJ WEET HET. EN IK WEET DAT JIJ HET WEET. IK WEET HET OMDAT WE HET ALLEMAAL WETEN.

Ik zou het ook Je geweten kunnen noemen, maar in ieder geval vertelt het Je wanneer Je iets verkeerd hebt gedaan. Je weet wanneer Je Je excuses moet aanbieden, wanneer Je het bij moet leggen, of het goed moet maken, dat weet Je gewoon. En Ik weet dat JIJ het ook weet. Ik weet dat omdat We het allemaal weten. We kunnen niet aan onze innerlijke stem ontsnappen.

Bewustworden ... gevoel BELICHTEN
Bewustworden … gevoel BELICHTEN

Wanneer Je eenmaal gaat luisteren naar Je innerlijke stem of wanneer Je gevoel of intuïtie vertelt wat Je niet goed doet, kun Je er niet meer onderuit. Wat NU van belang is, is dat Je VOORAF leert luisteren naar Je intuïtie en dat Je niet pas ACHTERAF beseft dat Je iets verkeerd hebt gedaan.

Laat Je niet vangen
Laat Je niet vangen

Probeer van tevoren te overleggen met Je innerlijke stem en kijk welke reactie Je van Jezelf krijgt. Wanneer Je hier eenmaal aan gewend bent, zal het veel gemakkelijker werken. Stel Je eens voor dat Je bij iedere situatie die zich voordoet, JOU klein kind naast Je hebt staan en dat Je alles aan Hem of Haar zou moeten uitleggen.

Terug naar de WORTELS = AARDEN

Stel Je voor dat dit KIND vraagt: ‘Waarom doe Je dat?’, ‘Wat is goed en wat is fout?’, ‘Moeten We dit wel doen?’ en dat Jij steeds antwoorden moet geven. Alleen stel Je nu zelf de vragen en geef Je zelf de antwoorden. Je zult merken dat Je alles al weet wat Je moet weten.

We weten het allemaal
We weten het allemaal

Je hoeft alleen maar naar Jezelf te luisteren. Als Je IEMAND kunt vertrouwen, Wie is dat dan? Het is toch eigenlijk heel logisch dat JIJ dat bent want alleen JIJ kent alle feiten, JIJ hebt de nodige ervaring en JIJ hebt de kennis. Niemand anders dan JIJZELF. Niemand anders kan in Je hoofd kruipen om te zien wat zich er allemaal precies afspeelt.

future

Laat Ik nog even iets toelichten: Wanneer IK zeg luisteren, bedoel Ik niet dat Je moet luisteren naar alles wat er gebeurt in Je hoofd. Daar kun Je namelijk gek van worden. Wat Ik bedoel is een stillere, zachte stem, en vaak noemen We het onze dierlijke intuïtie. Als het wel een stem is, gaat zijn geluid vaak verloren in het tumult van onze geest.

Mieke4

Het gaat er niet om dat Je leert voorspellen wat er gebeurt. Je zult de cijfers van de lotto niet kunnen voorspellen of welke voetbal ploeg er zal winnen.

Silence

Het gaat om de belangrijke zaken. Wat We moeten doen, welke beslissingen We moeten gaan nemen, waarom We ons gedragen zoals We ons gedragen. Het punt is dat We het antwoord op onze vragen eigenlijk al weten maar dat We ernaar moeten leren luisteren.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.